Το «ένα» κόβεται στα δύο, με μία μόνο λέξη. Θυμάσαι την πρώτη φορά που την είδες σε εκείνο το πάρτι κι όσα αναρωτήθηκες; Ποια να είναι; Είναι δεσμευμένη άραγε;

Θυμάσαι τη φορά που της μίλησες και της ζήτησες να βγείτε; Τότε σε εκείνο το μπαράκι, πίνοντας μπίρα και ανταλλάζοντας απόψεις, ήταν που διαπίστωσες, πόσες κοινές ιδέες μπορεί να έχεις με μια κοπέλα. Απορούσες και τότε και την επόμενη φορά που βγήκατε. Κι εκείνη το καταλάβαινε και σου χαμογελούσε. Και κάθε βράδυ που την άφηνες σπίτι, ανυπομονούσες να την ξαναδείς. Εκείνη φαινόταν να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους άντρες. Βλέπεις, πλέον οι σωστοί άντρες σπανίζουν. Οι άντρες με αξίες, ιδανικά και ουσία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Επέλεξε να είναι μαζί σου, γιατί κάτι είδε σε εσένα πέρα από την έλξη. Αποφάσισε να αφεθεί. Να επιτρέψει ξανά στην καρδιά της να νιώσει συναισθήματα και στοργή για κάποιον, να χαμογελάει ακόμα κι όταν δεν ήσουν παρών.

Ξεκινήσατε τόσο όμορφα, που απορούσατε κι οι δυο, πώς γίνεται ένας άνθρωπος να είναι αψεγάδιαστος; Τόσες φορές έμοιαζες να ψάχνεις κάποιο ελάττωμα σε εκείνη, όπως κι εκείνη σε εσένα. Τόσο ενθουσιασμένοι κι οι δυο, που τις νύχτες εκείνες που γινόσασταν ένα, ο κόσμος έμοιαζε να μικραίνει τόσο, ώστε να χωράει μόνο εσάς. Χορεύατε μόνοι σας στο σπίτι σαν να είχατε βγει για ποτό. Τραγουδούσατε μέσα στο αυτοκίνητο σε κάθε διαδρομή, περάσατε ένα πανέμορφο διήμερο που σας έφερε πιο κοντά. Κάνατε τόσα πράγματα ο ένας για τον άλλον.

Και ξαφνικά, αρχίσατε κι οι δυο να αφήνεστε. Κάτι που είπε ή δεν είπε, κάτι που της είπες και πώς το είπες, λίγο η καθημερινότητα και τα άγχη σας επιβλήθηκαν και χτίσατε έναν τοίχο ανάμεσά σας. Βάλατε μπροστά τις άμυνές σας για να μην πληγωθείτε. Ίσως να χτίσατε λίγο πιο ψηλά αυτόν τον τοίχο και σταματήσατε να κάνετε κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με την αρχή. Όταν την έκανες να νιώθει μοναδικά δική σου. Λίγο λίγο, όταν αραιώνεις κάποια πράγματα κι ο άλλος το βλέπει καθημερινά, υποσυνείδητα δίνει κάτι λιγότερο. Αισθάνεται το τέλος να πλησιάζει. Δεν το θέλει, σκέψου το. Θα ήθελε να σου δώσει πολλά, πίστεψέ με. Αυτό, όμως, είναι ντόμινο. Και φτάνετε στο σημείο που δεν μιλάτε. Ούτε αυτό το θέλει, γιατί με μια σου λέξη θα χωνόταν στην αγκαλιά σου να ζεσταθεί. Καβγαδάκια συναντώνται σε όλες τις σχέσεις, άλλοτε για σοβαρούς λόγους, άλλοτε εξαιτίας μιας συνεχούς καταπίεσης, άλλοτε για μικροπράγματα. Αυτά τα μικροπράγματα, αλήθεια, πώς τα αφήνουμε να μας κουμαντάρουν, αντί να τα «τιθασεύσουμε»;

Κι όμως, τα πράγματα είναι απλά. Ναι, ναι, μην απορείς. Σε θέλει, τη θέλεις και ταιριάζετε σε πάρα πολλά. Απόλυτα κατανοητό να σέβεται κάποιος αυτά που του ζητάς. Εκτιμάται ακόμα περισσότερο εκείνος, που θέλει να σου δώσει όσα περισσότερα έχει μέσα του. Πολλοί το μόνο που ξέρουμε είναι να ζητάμε, να έχουμε απαιτήσεις, να κολλάμε άσχημα σε λεπτομέρειες, που μόνο εμείς θεωρούμε λογικό να γίνονται με τον «φυσιολογικό» δικό μας τρόπο, γιατί φοράμε παρωπίδες. Γιατί δεν είμαστε αρκετά διαβασμένοι.

Φτάνεις στο σημείο που αναλογίζεσαι το τι μπορεί να πήγε στραβά. Όλα τα μικρά θέματα λύνονται με την κατανόηση, την έκφραση συναισθημάτων και την αιτιολόγηση, την τήρηση, αν θες, μερικών μικρών κανόνων, που θεσπίζονται μεταξύ του ζευγαριού.

Πόσο μικρές μοιάζουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες μπροστά σε όλα τα θετικά στα οποία ταιριάζετε; Κακά τα ψέματα, δεν βρίσκεις όλα τα καλά μαζεμένα σε μια σχέση. Δεν γνωρίζεις ανθρώπινους ανθρώπους κάθε μέρα.

Αγαπάμε και χωρίζουμε από ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το «ένα» κόβεται στα δύο, με μία μόνο λέξη. Συνέβαινε πάντα, συμβαίνει και θα συμβαίνει σε όλους. Απλούστατα, γιατί δεν ταιριάζεις με όλους στα πολλά και τα ουσιαστικά. Μην ψάχνεις το 100%, γιατί θα χάσεις και το 90%. Βρες ανθρώπους να κατανοούν τις ανάγκες σου. Να είστε μαζί, αλλά να νιώθεις ελεύθερος να πετάξεις, όπου θέλεις ακόμα και μόνος. Βρες ανθρώπους, να αγαπούν να σε φροντίζουν, να σε νοιάζονται, να σου στέκονται, να σε θαυμάζουν έχοντάς σε ψηλά και πιστεύοντας, ότι θα τα καταφέρεις με ό,τι καταπιαστείς!


Βρες ανθρώπους να επιλέγουν να είναι μαζί και δίπλα σου, γιατί σε ξεχώρισαν από τους πολλούς.

(Δεν είναι αυτό που όλοι ιδανικά θα θέλαμε;)

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.