Όσο υπάρχει ουρανός, να πετάς

Όσο υπάρχει ουρανός, να πετάς… Να ανοίγεις διάπλατα τα χέρια σου σαν φτερά κι ανεβαίνοντας, να βλέπεις τον κόσμο που μικραίνει. Σπιτάκια κι ανθρωπάκια και τα λιλιπούτεια «εγώ» τους. Κοίτα να δεις, πόσο ψηλοί θαρρούμε πως είμαστε, όσο στη γη πατάμε. Κοίτα να δεις, πόσο ψηλά, με αλαζονεία και ναρκισσισμό, ορθώνουμε το ανάστημά μας. Κοίτα να δεις, πως τελικά είμαστε απλώς μία ιδέα με σκιά. Ιδέα που γεννιέται, αναθεωρείται και χάνεται.

Να πετάς, που λες, να νιώθεις το αεράκι να παιχνιδίζει στα μαλλιά σου. Να ακούς τη μελωδία του ανέμου, το σφύριγμα της ζωής. Πόση ευτυχία νιώθεις, όταν χορεύεις με τον άνεμο. Σ’ αρπάζει και σε στροβιλίζει κι εσύ με φιγούρες κι ελιγμούς δίνεις την πιο όμορφη παράσταση. Τα πουλιά, πιστοί συμπορευτές και φίλοι, σου εξιστορούν έναν σωρό ιστορίες από τα ξένα και τα μακρινά. Σε κρατούν στο δρόμο σου, σε συντροφεύουν. Σου κελαηδούν ιστορίες, εμπειρίες και λόγια σοφά.

 Κι ύστερα, μια «βουτιά» σαν αετός, και φλερτάρεις με τη θάλασσα κι αφήνεσαι στην αγκαλιά της. Να γεύεσαι την αλμύρα της, που νοστιμιά στα όνειρά σου δίνει. Να ντύνεσαι με χίλια κοχύλια. Να σβήνεις τις φωτιές που σε καίνε με μια βουτιά στα κύματα. Να επιτρέπεις στα κύματα να σε παρασύρουν στο άγνωστο. Η βάρκα είσαι εσύ και καπετάνιος σου η τύχη. Κουπί, ένα και μοναδικό έχει αυτή η βάρκα. Δεν μπορείς τη ζωή σου πλήρως να ορίσεις. Το κουπί, είναι ξεκάθαρα οι επιλογές που κάνεις. Το κάλεσμα της αβύσσου τόσο δελεαστικό. Το δίλημμα τόσο βασανιστικό.

 Να κοιτάς μπροστά.
Εκεί, να πηγαίνεις πάντα.
Και να παίρνεις και την καρδιά σου μαζί.
Όσο είναι κόκκινη και χτυπά, ζεις. Αλλά, φρόντισε να ζήσεις. Φτάσε εκεί, που σου λένε, πως δεν μπορείς να φτάσεις. 
Μην αφήσεις, τα φτερά σου, να σου κόψουν. «Φτάσε εκεί, που νομίζεις ότι δε μπορείς να φτάσεις». Πέτα ψηλά κι άσε τους άλλους να φαίνονται μικροί! Όλα θα τα βρουν μπροστά τους. 


 Εσύ, αγέρωχα και με παρρησία θα λες στα πουλιά: 

«Πάντα θα πετώ, κι ας μην έχω φτερά στη ράχη! 

Αυτός είναι, άλλωστε, ο ορισμός μου.»

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.